2011. szeptember. 6. baon.huÁllatkínzás: kukacok lepték a házőrzőt - sokkoló fotók
 


Rengeteget szenvedhetett gazdájánál az a két kutya, amelyekre hétfő délután bukkantak Tiszaalpáron, egy családi háznál. Az egyik jószágot el is kellett altatni, olyan borzalmas állapotban volt.

Hétfő délután a rendőrség jelzése nyomán érkezett Tiszaalpárra, egy Kossuth Lajos utcai házhoz Szabó Attila, a Menhely az állatokért Alapítvány ebrendészeti és állatvédelmi őrszolgálatának vezetője.

– Kint az udvaron egy láncon tartott keverék kutyát találtunk, akinek vashordó volt a menedéke. A meleg elől beásta magát a földbe, a fülén sérülés volt, melyet már kikezdtek a legyek. A másik kutyus pedig egy tyúkólszerű kis helyiségbe volt becsukva. A fény és a levegő ide csak egy kis résen tudott bejutni. A kutya teljesen ki volt száradva, egy régen kifejlődött daganat kifakadt rajta, ezt a részt a csontik már ették... Fel se tudott állni, több helyen felfekvései voltak, több sebből vérzett. Nem lehetett megmenteni, nagyon sokat szenvedett az iszonyatos fájdalomtól. Az egyedüli megoldás számára az altatás volt. A hordóhoz kikötött kutyus telephelyünkre került, ő jobban van - mondta el a szomorú részleteket Szabó Attila.

Mint tőle megtudtuk, a rendőröket az állatkínzó gazda szomszédai értesítették, miután a bezárt kutya nagyon vonyított, sírt. Egyesek szerint a tulajdonos nyaralt, mások viszont látták tegnap. A rendőrség mindenesetre a szomszédok feljelentése nyomán eljárást indított az ügyben állatkínzás miatt.

Eredeti »

 
  

Támogatóink-Partnereink

 Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu