2011. szeptember. 6. delmagyar.huÁllatkínzás: kukacok lepték a házőrzőt - sokkoló fotók
 


Kecskemét - Újabb brutális állatkínzásról kaptunk hírt a Menhely az állatokért alapítványtól. Tiszaalpáron két kutyát tartottak embertelen körülmények között, egyiküket nem is tudták megmenteni.

Újabb brutális állatkínzásról számolt be honlapunknak a Menhely az állatokért alapítvány. Tiszaalpáron két kutyát tartottak embertelen körülmények között. Egyikük a tűző napra volt kikötve, beteg társát pedig a fénytől és a levegőtől is elzárva tartották.

A kecskeméti Menhely az állatokért alapítvány ebrendészeti és állatvédelmi őrszolgálat vezetője, Szabó Attila így nyilatkozott az esetről a delmagyar.hu-nak: - A rendőrség értesített bennünket kedd reggel, hogy állatkínzásnál helyszínelnek Tiszaalpáron. A helyszínre érkezve egy láncon tartott kutyát találtunk, akinek egy vashordó volt a menedéke, a rekkenő hőség elől pedig beásta magát a földbe. A másik kutya egy kis helyiségbe volt becsukva, ahol csak egy kis rés volt a fény és a levegő is alig tudott beszivárogni.

- A kutya ki volt száradva, egy régen kifejlődött daganat kifakadt rajta, ezt a részt a csontik már ették. Fel se tudott állni és több helyen felfekvései voltak, vérzett több sebből. A kutyust el kellett altatni, nem lehetett megmenteni. A hordóhoz kikötött kutya pedig a fülén sérült, a legyek kikezdték a fülét. Őt állatorvoshoz vittük, és fel fog épülni. A rendőrség eljárást indított az állatok gazdája ellen - tájékoztatta Szabó Attila a delmagyar.hu-t.

Eredeti »

 
  

Támogatóink-Partnereink

 Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu