Örökbefogadás: Felhő igazi családtag lett
 


http://www.delmagyar.hu/kecskemet/orokbefogadas_felho_igazi_csaladtag_lett/2262068/

Kecskemét - Néhány perc alatt rabul ejtett, olyannyira, hogy két nap múlva már együtt robogtunk hazafelé. Örök szövetséget kötöttünk, hiszen felelős lettem érte azzal, hogy örökbefogadtam.

A delmagyar.hu újságírónője a közelmúltban úgy döntött, örökbe fogad egy ebtelepen élő, korábban kivert kiskutyát. Miután Felhőn kívül még rengeteg kutyus vár új gazdira, és az örökbefogadás nem is remélt élményekkel gazdagította kollégánkat, egyfajta kedvcsinálóként arra kértük, ossza meg olvasóinkkal a kis kutya történetét, hátha lesz, aki így kap kedvet egy reménytelen sorsú állat örökbe fogadásához.

Egy átlagos januári hétfőnek ígérkezett a nap, amit egy barna szempár néhány pillanat alatt alaposan átírt. Gyanútlanul mentünk ki a Menhely az Állatokért Alapítványhoz, hogy megtudjuk, hány kutya szaladt világgá ijedtében a szilveszteri petárdák zajától. A sajtóhír mellett azonban más is született ezen a délelőttön, méghozzá egy örök szövetség köztem és egy barna foltos négylábú között.

Felhő - vagyis az a bizonyos barna foltos - félénken húzódott meg társai között a kennelben. Amikor odamentem a rácshoz, azért ő is helyet követelt magának a többiek között, hogy neki is jusson egy kis simogatás. Ahogy rám nézett a szomorú, barna szemével, és odanyomta kezemhez hűvös, barna orrát, tudtam, elvesztem. Először csak arról érdeklődtem a Menhely munkatársaitól, hogy vajon mennyi idős, és hogy került oda Felhő. Mielőtt eljöttünk, azért már azt is megérdeklődtem, hogyan lehet örökbefogadni a kennelekben várakozó kutyusokat.

Aznap folyamatosan az járt az eszemben, vajon hogyan tehetik ki a szűrét egyik napról a másikra ennyi kutyának. Az egykori játszótársak miért válnak egyszeriben nyűggé, nem kíván teherré, amitől szabadulni kell? Szerencsés vagyok, hiszen csupán másfél éves voltam, amikor barátságot kötöttem életem első négylábújával, és azóta nem volt olyan időszak, hogy ne lett volna családunk teljes értékű tagja legalább egy kutya. Persze voltak szétrágott papucsok, lefejezett virágok, kipakolt cipős szekrények, cafatokra olvasott újságok, pedánsan összeterelt baromfiállomány és hétmérföldes lyukak a kertben, de ennek ellenére soha eszünkbe sem jutott megszabadulni egyetlen kutyánktól sem. Sőt, amikor elvesztek, addig nem nyugodtunk, amíg meg nem találtuk őket. A világ végére is elmentünk volna értük, ha kell.

Már a Menhelyen tett látogatás másnapján eldőlt, Felhő hozzánk költözik. Onnantól kezdve pedig mint egy óvodás, úgy vártam a pillanatot, hogy magamhoz ölelhessem. Első találkozásunk után két nappal végre nem előtte, hanem mögötte csukódott be a kennel ajtaja, és két hónap után végre új fejezet kezdődött az életében.

Már az autóban hozzám bújt, és érdeklődve figyelte, mi történik körülötte. Egyáltalán nem félt. Hogy hogyan lehet ekkora bizalma az emberekben egy olyan kutyának, aki egyszer már az utcára került, azt nem tudom.

Aztán elérkezett a pillanat, végre megérkeztünk! Új otthona kapuját átlépve Felhő rögtön szembetalálkozott jövendőbeli főnökével, édesanyámmal, valamint kertünk két védelmező fenevadjával, a két tacskó méretű ebbel, akik furcsállva fogadták a vendéget. Azonban egy rövid kerti séta után az új lakóra egy alapos fürdés várt, csupán ez után jöhetett az igazi ismerkedési est, ami számunkra is sok meglepetést hozott. A félénk kutya ugyanis féktelen örömben tört ki, és alig győzött egyikünktől a másikunkig szaladgálni jókedvében. Hálából odabújt, ölbe ült, ugrott és rohangált órákon át. Ez az állapot pedig azóta sem szűnt meg. Családunk másik két négylábújával teljes véd- és dacszövetséget kötve vette birtokba új otthonát. Gödröt ás, kertbe ugrik, le- és kipakol, jó kutya módjára segít, ahol csak tud! Ennek ellenére valahányszor a szemébe nézek, pontosan tudom, a lehető legjobb döntés volt, hogy azon a bizonyos januári hétfőn hagytam magam elbűvölni.

 
  

Támogatóink-Partnereink

 EXPODOM

Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu