Védjük az állatokat is a fagytól!
 


Állati tanácsok a hideg ellen.

http://www.blikk.hu/blikk_kedvencek/vedjuk-az-allatokat-is-a-fagytol-2079385

Védjük az állatokat is a fagytól!

2012-02-03 20:14:00

Magyarország - Mostanság valóban olyan idők járnak, amikor a a jobb érzésű emberek a kutyájukat sem engedik ki a házból. Ilyenkor a házőrzőket is fokozottan kell védeni a rettenetes időtől.

Hirdetés

- Egyes fajták, például a komondor, kaukázusi juhászkutya jobban bírják a hideget, mint a többi, ám ez az időjárás már az ő szervezetüket erősen igénybe veszi - magyarázta Pálfy István állatorvos. - Mindenképpen biztosítsunk szélvédett helyet a számukra, aminek az alját kibéleljük.

Kapcsolódó cikkek

Öltözz hozzá a kutyádhoz!

Új trend hódít a kutyatulajdonosok között: a gazdik összeöltöznek kutyáikkal

Az állatorvos szerint ilyenkor legjobb a szalma, ám ezt a lehető leggyakrabban cserélni kell, különben az élősködők - bolhák, atkák - könnyen elszaporodnak benne. Az állatoknak meleg vizet tegyünk ki, hogy ne fagyjon meg olyan hamar.

Szabó Attila, a Menhely az állatokért Alapítvány munkatársa szerint fokozottan oda kell figyelni a gazdátlan állatokra is.

- Aki teheti, tegyen ki meleg ételt, italt a kóbor állatoknak, hisz nekik nincs más esélyük a borzalmas fagy túlélésére, csak az ember jó indulata - mondta az állatvédő. - A láncon tartott kutyákat lehetőleg naponta engedjék el, hogy mozoghassanak a zord időben.

A nálunk telelő madarakat is érdemes etetni, első sorban szalonnát, olajos magvakat tegyünk ki számukra.

B.A.Zs.

 
  

Támogatóink-Partnereink

 Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu