Veszélyes a tavasz a kutyák számára
 


http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/veszelyes-a-tavasz-a-kutyak-szamara-435369

A tüzelési időszakban sajnos nagyon sok kutya végzi az autók kerekei alatt. De mit tehetnek a gazdik, ha dolgoznak a hormonok?

A Menhely az Állatokért Alapítvány az 54-es számú főútról két elütött kutyát szállított be. Rajtuk már nem lehetett segíteni sajnos, a sérülésben elpusztultak – tájékoztatta a Baont Szabó Attila, a Menhely az Állatokért Alapítvány munkatársa. – Kérjük a gazdákat figyeljenek jobban négylábú kedvenceikre, mert ha elcsatangolnak akkor a veszélye megvan, hogy nem érnek haza. A szökésüknek két oka is lehet. Amennyiben láncon tartják őket és ők elszabadulnak, akkor a külvilág teljesen idegen számukra, hiszen láncon élték le az életüket. Félelmükben akár egy forgalmas útra is tévedhetnek.

A másik ok a tavaszi tüzelési időszak. A hormonoknak nem tudnak parancsolni, és elszöknek otthonról. Ezt megelőzendő, saját érdekükben és a felesleges szaporodás megelőzéséért fontos kedvenceink ivartalanítása! Jelenleg tavaszi ivartalanítási akció tart Kecskeméten. A részletekről www.menhely.eu oldalon olvashatnak. Kérünk minden állattartót, figyeljenek jobban oda kedvenceikre! – figyelmeztet Szabó Attila.

 
  

Támogatóink-Partnereink

 Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu