Állatkínzókra vadásztak Kecskeméten
 


http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kek-hirek-bulvar/allatkinzokra-vadasztak-kecskemeten-fotok-437568

Éhező, csont sovány és félholt kutyákat mentett a mai napon az Állatvédelmi Őrszolgálat Kecskeméten.

A Menhely az Állatokért Alapítvány, egy hatósági állatorvos és a rendőrség razziázott pénteken Kecskeméten, Lajosmizsén és Tiszakécskén is. Tizenegy címen jártak és három kutyát azonnal el kellett kobozniuk.
Két eb rövid láncon élt, az éhezés tünetei látszottak rajta és egy-egy száraz kenyérrel farok csóválva fogadták a kiérkező állatvédőket. Egyikük előtt sem volt víz, sőt az edényeket belepte már a homok. A harmadik eb pedig idős és süket volt. A hátsó lábait nem tudta használni, saját ürülékében feküdt és kiszáradva találtak rá. Sajnos rajta nem lehetett segíteni, ezért el kellett altatni. Mindkét esetben állatkínzás miatt indul eljárás a tulajdonosok ellen. A többi helyen pedig figyelmeztetve lettek a tulajdonosok, hogy megfelelően tartsák az állataikat, amit ellenőrizni fognak – tudtuk meg Szabó Attilától, az Állatvédelmi Őrszolgálat vezetőjétől.

Aki szeretné örökbe fogadni valamelyik kutyát az elkobzottak közül, hívja a 06-20-577-5617 es számot vagy az info@menhely.eu mail címen érdeklődhet felőlük.

 
  

Támogatóink-Partnereink

 Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu