Tizenéves adománygyűjtő állatvédők
 


Két tizenéves kecskeméti testvérpár, tízezer forint értékű élelmiszer-adományt gyűjtött össze, a Menhely az Állatokért Alapítvány árva kutyái és cicái részére. Az adomány átadására május 24.-n pénteken került sor az alapítvány telephelyén.

Bódog Blakna és Milán, Karcsú Fanni és Noémi állatszerető gyermekek, a családokban kutyák, macskák és hörcsögök gondos kisgazdái.

Az adománygyűjtés ötlete Karcsú Fannitól származik, aki elmondta, hogy kutyasétáltatás közben azon gondolkodtak, hogyan tudnának segíteni a menhely árva kutyusain.

Elmondták, hogy szívesen segítenének a nyári szünetben, első lépésként adományt gyűjtenének a kutyusoknak.

Profik módjára szervezték meg az akciót. Szórólapokat készítettek, melyeket lakókörnyezetükbe szétosztva kaptak segítséget. Volt, aki élelmiszert, volt, aki pénzt adott a sikeres akcióhoz. Végül a gyerekek, saját zsebpénzükkel kiegészítve, tízezer forint értékben gyűjtöttek össze kutya és macskaeledelt. Ennek az átadására került sor pénteken.

A kis állatvédőket, az alapítvány titkára fogadta a telephelyen.

Az adománycsomagot kibontva, együtt etethették meg a néhány hetes kiscicákat a munkatársak segítségével. Megismerkedtek az árva kutyusokkal, egyiküket meg is simogathatták, melyért a kutyus nagyon hálás volt.

Nyári szüneti álmuk is valóra válik, a továbbiakban, mentorként segíthetnek az árva kutyusok gondozásában.

A beszélgetés során az is kiderült, hogy Bódog Blanka állatorvosnak készül, azért, hogy segíthessen a beteg és árva állatokon.

A Menhely az Állatokért Alapítvány és munkatársai köszönik a kis állatvédők segítségét, a szülőkkel együtt, büszkék vagyunk arra, hogy ezek a gyermekek, már most felelősen gondolkodnak az állatok védelméről, az állatok és az ember kapcsolatáról.

Örömmel tölt el bennünket, hogy hamarosan „kis munkatársaink” lesznek.

Az átadáson készült felvételeket, tv és rádióriportokat itt láthatják, hallhatják.

 
 
 
 

Bővebben
 


 
A Kecskeméti Televízió riportfilmje

Get the Flash Player to see this player.

A gyermekek nyilatkozata

A gyermekek nyilatkozata


  

Támogatóink-Partnereink

 Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu