Szutyi története
 


A megváltás napja!

A képen látható német juhász jellegű kutyus Szutyi. Többi társával egy tanyán „élt”. Hogy miért raktam idézőjelbe az élt szót? Mert életnek nem nevezethő módon tartották ott őket. A képeken is látszik, hogy Szutyi egy régi, odvas házban lakott, aminek oldalsó és fedő deszkái igencsak hézagosak voltak. Így a szél és az eső ellen sem védte. Szutyit kb. egy 1 méteres láncra verték, akkora mozgásteret kapott...így a közvetlen környezete ismeretlen maradt számára.

Ezeket a fotókat a Bács-Kiskun Megyei Állatvédelmi Őrszolgálat készítette 2012. április 13-án, amikor a Kecskeméti Rendőrséggel közösen állatvédelmi razziát tartottak. Amikor odaértek, Szutyi egy száraz kenyérrel köszöntötte megmentőit, büszkén mutogatta szerzeményét. Sajnos ez volt az összes élelem előtte. A vizes edénykéje pedig homokkal volt töltve...


Már a biztonságos Menhelyen.

Szutyinak és többi társának ez volt a megváltás napja! Szutyit megszabadították a vastól, ami jó pár hónapja, éve megnehezítette életét, és bekerült a Menhely az Állatokért Alapítvány telephelyére, ahol jelenleg is egy új, szerető gazdira vár, aki boldoggá teszi hátralévő életét. Persze Szutyi is viszonozná a törődést, az igaz odaadást és hűséget adná cserébe! Úgy gondoljuk, ez egy felbecsülhetetlen kincs!

 
  

Támogatóink-Partnereink

 EXPODOM

Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu