Ubul
 


Egy macska, azaz Garfield legjobb barátja.

Ubul egy kitalált szereplő Jim Davis Garfield című képregényében. Ő is megjelent a Garfield és barátaiban, a két Garfield mozifilmben és 3 CGI filmben, valamint a Garfield Show CGI-s sorozatban. Ő egy kedves, de kissé buta, sárga-prémes, barna fülű beagle (bár az első képsorokban még fekete füle volt). A élő szereplős Garfield filmben egy tacskó játszotta, bár igazából beagle. A 2007. augusztus 26-i képsorban, Garfield egy könyvben nézett utána Ubul fajának, a könyv szerint Ubul egy "fajtiszta bohóc". Ubul általában lógó nyelvvel és bugyuta tekintettel ábrázolják, nomeg négy lábon. A 2000-es évektől gyakrabban lehet két lábon látni négykézláb helyett, akárcsak Garfieldet.
Ő Garfield legjobb barátja és egyben gyakori áldozata.

Ubul az egyetlen állat karakter a sorozatban, akinek nincs gondolatbuborékja, csak kutyahangokat ad ki, hiszen úgy ábrázolják, mint egy normál házi kutyát. Azért elég ritkán van gondolatbuboréka, pl. az 1980. június 15-i képregényben volt gondolatbuboréka, amiben azt mondta: „Éhes vagyok”. Később a CGI-s filmekben is hallható volt beszéde. Emellett a Garfield Show pár részében is beszélt, pl. gyakran volt hallható lihegve az „Igen, igen”. A Kutya világ című részben amikor megérzik Herkulessel, Rotweillerrel és egy másik kutyával a füstöt, ő is mondta hogy: „Tűz van”.

Garfield a megérkezése óta utálja Ubult, azt a napot feketével jelölte a naptárában. Legjobban Ubul hosszú lógó nyelve zavarja, ami gyakran árvizeket okoz a házban. Mivel Ubul iszonyatosan buta, Garfield gyakran használja ki a saját dolgainak eléréséhez. Ellenben kedveli is Ubult, mivel már megszokta Ubul jelenléttét, és a barátjának tekinti. Az Itt van Garfield című első rajzfilmben amikor Ubult elvitte a sintér, Garfieldnak egy idő után hiányozni kezdett Ubul, és elment a megmentésére, de sajnos ő is fogságba esett. Sőt, amikor megtudta, hogy másnap elaltatják Ubult, még egy könnycsepp is megjelent az arcán. De aztán sikeresen megszöktek Ubullal.

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Ubul_(szerepl%C5%91)

 
  

Támogatóink-Partnereink

 Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu