Scooby-Doo
 


Rejtély Rt. kutyatagja

Scooby-Doo a nagyon gyáva dán dog. Szeret enni, kedvence a Scooby Snack nevű keksz.

A Scooby-Doo egy régóta futó amerikai rajzfilm, ami a Saturday Morning Television (Szombat Reggeli Tv) részére készül különböző szériákban 1969-től napjainkig.

Az első, eredeti széria a Scooby-Doo, merre vagy? a Hanna–Barbera Productions számára készült, írói Joe Ruby és Ken Spears voltak, a figurák megtervezője pedig Iwao Takamoto. A Hanna–Barbera páros számos „spin-off”-ot készített 1997-ig, amikor a cég beolvadt a Warner Bros-ba, ami azóta is foglalkozik a sorozattal.

Bár a sorozat és a szereposztás, valamint a szereplők kora is jelentősen változott az évek során, de a legjellemzőbb figurák állandóak maradtak: egy beszélő kutya; Scooby-Doo, és négy fiatal: Fred "Freddie" Jones, Diána (Daphne Blake), Vilma (Velma Dinkley), és Bozont (Norville "Shaggy" Rogers). Ők öten a Rejtély Rt. Utazgatnak egy furgonnal, a Csodajárgánnyal (Mystery Machine), és rejtélyeket oldanak meg, amik általában szellemekkel és természetfeletti jelenségekkel vannak kapcsolatban. Persze minden rész végén kiderül, hogy mindennek megvan a racionális magyarázata, általában valami bűntény van a háttérben. A bűnözők az emberek megtévesztésére vagy elijesztésére a helyi legendákat használják fel és a kivitelezéshez furfangos technikai megoldásokat alkalmaznak.

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Scooby-Doo

 
  

Támogatóink-Partnereink

 Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu