A 101 kiskutya
 


Dalmata sztori

A 101 kiskutya egy 1961-ben bemutatott Disney animációs film. Eredeti címe One Hundred and One Dalmatians, azaz "101 Dalmata", tehát a magyar címet félrefordították, hiszen kiskutyából 99 van, a két szülővel együtt lesznek 101-en. A rajzfilm Dodie Smith The Hundred and One Dalmatians című regényén alapul.
A mű cselekménye két dalmata, Pongo és Perdita kalandjain alapul, akiknek kicsinyeit a gonosz Szörnyella de Frász elrabolja.

A történetben Roger Radcliffe agglegényként él Londoban dalmatájával, Pongoval. Pongo azonban elhatározza, hogy feleséget talál Rogernek és az egyik parkban tett séta alkalmával összehozza Anitával, akinek szintén van egy dalmatája, Perdita.

Perdita később 15 kölyökkutyának ad életet. Még aznap este meglátogatja őket Szörnyella de Frász, Anita egykori osztálytársnője, aki meg akarja venni az egész almot. Roger visszautasítja, mire Szörnyella felbérel két bűnözőt, Jaspert és Horace-t, hogy rabolja el a kiskutyákat. A rendőrség nem találja sem a rablókat, sem a kiskutyákat, de Pongo és Perdita megtudják, hogy egy vidéki házban (Szörnyella elhanyagolt állapotban lévő családi birtokán) tartja őket fogva Jasper és Horace, összesen 99 kiskutyát, akiknek fel akarja használni a szőrméjét. Pongo és Perdita a kiskutyák kiszabadítására indul és éppen az utolsó pillanatban érkezik, mielőtt az őrök lemészárolnák őket.

A boldog viszontlátás után Pongo és Perdita rájön, hogy nem hagyhatják sorsukra a többi kiskutyát sem és együtt próbálnak meg visszajutni Londonba, miközben mindenféle állat segíti és Szörnyella pedig üldözi őket. Az egyik városban a kutyák korommal feketítik el magukat, hogy labradornak tűnjenek majd egy teherautóban próbálnak menekülni. Szörnyella azonban meglátja a kiskutyák bundájáról lemosódó kormot és üldözőbe veszi a teherautót, de végül egy vízmosásba zuhan.

Londonban Roger és Anita első közös karácsonyukat tervezik ünnepelni, de hiányolják négylábú barátaikat. Hirtelen ugatást hallanak kintről és miután ajtót nyitnak, a házat ellepik a dalmaták. Miután elhatározzák, hogy mind a 99 kiskutyák meg akarják tartani, Roger első keresetéből vidéken vesznek egy nagy házat.

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/101_kiskutya_(film,_1961)

 
  

Támogatóink-Partnereink

 EXPODOM

Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu