Kutyák mentése a makói sintértelepről...
 


Az akcióra több szervezet is összeállt, a Gyömrői Kutyamentsvár Alapítvány, az Animal Rescue Forever, a Menhely Az Állatokért Alapítvány és a Tetovált Állatmentők.
Előre egyeztetett helyszínen találkoztunk, ahonnan együtt mentünk ki a telepre. A helyszínre érve nem fogadtak minket kitörő örömmel, és az együttműködésre se voltak hajlandóak. ...Az udvaron szétnéztünk, belenéztünk a konténerekbe és a rácsok között bekukkanthattunk az udvaron levő kennelekhez is. Egy árva staffi mix kislány nyöszörgött panaszosan, és egész testében remegett. A vize be volt fagyva, ennivaló nem volt előtte.

A vizét többszöri felszólításra kicserélték, de nem mehettünk be hozzá. A főépületnél levő kennelekhez nem láttunk be, és oda se engedtek be minket, így meg kellet várnunk a rendőri segítséget. (Egy fontos információ: A kiérkező rendőröknek jeleztük, hogy új bizonyíték van a tulajdonunkban, amit a későbbiekben a hatóságok rendelkezésére fogunk bocsátani). Nem sokkal a rendőrök után a telep vezetője is befutott, és némi beszélgetés után bejutottunk a többi kutyushoz. Szörnyű látvány fogadott minket. Csont sovány kutyák, a tápot úgy szórták eléjük, mint a csirkéknek a magot. Legalábbis a szerencsésebbeknek. Akadt olyan kennel is, ahol se víz, se táp nem volt benn, pedig az ott lévő kutyus is jóval soványabb volt a kelleténél. Elszomorító látvány volt így látni őket. Engedélyt kaptunk arra, hogy megnézzük van-e bennük chip, mert a telep vezetőjének elmondása szerint nekik nincs leolvasójuk.

Hosszú tanakodás után úgy döntöttünk, hogy elviszünk pár kutyát, főként azokat, akiknek lejárt az ideje, mivel Őket másnap altatták volna. Megbeszéltük a telep vezetőjével, hogy vihetjük a kutyákat, de chipezni és oltani kellett Őket, amit csak a telep orvosa tehetett meg, akinek 1 óra kell, hogy a telepre jöjjön. Mi elmentünk interjút készíteni a szörnyűségek bejelentőjével, aki végig ott volt velünk, és követte az eseményeket. Mire visszaértünk a kutyusokért megjelent az állatorvos és a nyilvántartással érvelve (ami előtte nem volt meg) nem adta ki nekünk a kutyákat, még úgy sem, hogy a telep vezetője engedélyt adott. Az ismételt ellenállás mindenkire máshogy hatott, és kezdtek az indulatok felszínre törni. Rengeteg telefonálgatás és „tárgyalás” után úgy alakult, hogy 6 kutyát tudtunk elhozni.

Itt szeretném megemlíteni, hogy Tőzsér Judit (Menhely Az Állatokért Alapítvány vezetője) segítségét, aki azonnal értesítette Dr. Pallós László országos állatvédelmi főfelügyelőt a kialakult helyzetről, aki azonnal értesítette a megyei hatósági állatorvost, hogy adják ki a kutyusokat (4db), hogy áthelyezhetők legyenek Kecskemétre. Mivel a 4 kutyusnak még nem járt le a karantén ideje, így még sajnos nem örökbe adhatók.

Gyömrőre került egy kutyus az alapítványhoz és hozzánk is egy jött ideiglenesbe. Három kutyust kellett otthagynunk, de abból 2 már az új gazdáját várta, azért nem hoztuk el. Egy labrador keverék maradt ott úgy, hogy őt senki se nézte ki előttünk, de még volt karantén ideje, és neki nem találtunk olyan helyet ahol letölthetné.

A szívünk szakadt meg érte, de nem tehettünk semmit. Legalábbis akkor nem. Másnap egyik önkéntesünk rálelt egy képre, amin egy nagyon hasonló elveszett kutyus volt. Felvette a gazdával a kapcsolatot, kép alapján ő is azt hitte, hogy az ő kutyájuk, így másnap ki is mentek a telepre. Sajnos ők egy kisebb testű kutyust keresnek, de megbeszélés alapján úgy döntöttek, hogy ideiglenesbe befogadják, amíg nem lesz gazdi maradhat náluk. Hétfőn mennek érte, akkor jár le a karantén és kiadható lesz.

Tehát nagy vonalakban ezt történt Makón és szeretnénk még egyszer megköszönni minden résztvevő segítséget, és azokét is, akik becsatlakoztak a mentésbe!!!

- Gyömrői Kutyamentsvár Állatotthon Alapítvány

- Menhely Az Állatokért Alapítvány

- Animal Rescue Forever

- Dr. Pallós László országos állatvédelmi főfelügyelő

- Makói Rendőrkapitányság

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alapítványunk új szerető családokat keres a nagy közfelháborodást keltett négy mentett makói kutyus számára!

Kutyusokat meglátogathatják és természetesen ha bármelyik közel kerül a szívükhöz haza is vihetik.

Tartózkodási helyük ahol szívesen látunk minden érdeklődőt: Kecskemét Kisfái 211/a

További információt kérhetnek a 0670 331 9333-as telefonszámon illetve az info@menhely.eu e-mail címen.

A kutyákat oltva, chipezve, ivartalanítva adjuk át örökbefogadónak, minimális orvosi költség kifizetése mellet!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PANNI

 

 

Zsemle golden jellegű 1 év körüli szuka. Sajnos ő is nagyon sovány volt,de már szépen gyarapodik a súlya!

Kedves, bújós nagyon szeretetéhes kutyus. Csak arra vár,hogy valaki egész nap vele legyen és simogassa!

Másik kutyussal jól kijön. Pórázon szépen sétál. Nyugodtsága miatt akár gyerek mellé is vihető.

További információk Panni részletes adatai

 
 
 
 

Bővebben
 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FANNI

 

 

Zsemle színű labrador jellegű 1 év körüli szuka. Mikor hozzánk került rendívül sovány volt,de a gondoskodásnak hála már hízott!

Végtelenül kedves, barátságos, ragaszkodó kutyus. Minden simogatásnak, kedvességnek nagyon örül.Gyerek mellé is ajánljuk kedvessége miatt!

Más kutyákkal is jól kijön, pórázon még nem vezethető,de sok türelemmel megtanítható!

További információk

 
 
 
 

Bővebben
 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CLEO

 

 

Barna-fehér foxi 3 év körüli szuka. Élénk figyelmes és nagyon barátságos kutya. Szereti a törődést és a sok simogatást!

Foxi révén valószínű a cicákat annyira nem kedveli! Az emberekhez nagyon ragaszkodik valakinek igaz hű társa lehet!

További információk Cleo részletes adatai

 
 
 
 

Bővebben
 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KIKI

 

 

Barna-fehér stafford 1-1,5 év körüli szuka aki nagyon kedves bújós és figyelmes kutyus.

A többi kutya társaságát nem kedveli,ezért egyedüli kedvencnek ajánljuk!

Pórázon nagyon szépen sétál. Nagyon vágyik egy szerető családra!

További információk Kiki részletes adatai

 
 
 
 

Bővebben
 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Miután mind a 4kutyus szerető családban tudhatja magát ....természetesen folytatjuk a kis történetünket fotókkal alátámasztva.

 
  

Támogatóink-Partnereink

 EXPODOM

Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu