Kutyakarácsony a menhelyen!
 


NÉZZÉTEK MEG MINÉL TÖBBEN...HISZEN ÁRVA KUTYUSAINK VÁRNAK BENNETEKET

Kevesebben fogadnak örökbe kutyát télen, mint tavasszal – tudtuk meg a Menhely az Állatokért és Környezetünkért és a Mentsvár az Állatokért Alapítvány telephelyén. A rászoruló állatok a menhelyen rendezett kutyakarácsony keretében is új gazdit kaphatnak, aki pedig nem engedheti meg magának az ebtartást, az ilyenkor támogathatja a menhelyet, hogy a kutyák még jobb körülmények között várhassák örökbefogadójukat.

A szokásos létszámban, több mint 100 kutya várja a menhelyen, hogy örökbe fogadják. A két alapítvány menhelyére, amely ebrendészeti telephelyként is működik havonta 60 és 100 között, évente pedig mintegy 1000 kutya érkezik. Itt orvosi ellátást kapnak és örökbefogadókhoz kerülhetnek. Ilyenkor télen azonban gazdát találni nekik, nem olyan egyszerű.

„Aki ilyenkor örökbe fogad az a lakásba viszi és ilyen gazdit találni, mindig egy kicsit nehezebb. Tavasszal többen visznek a hobbira, vagy kertbe kutyát, így tavasszal kicsit könnyebb a helyzetünk” – mondta Majorné Bíró Andrea titkár.

Jól jönne tehát most is a segítség a kutyák és gondozóik számára. Szükség van például száraz eledel mellett ágyneműkre, takaróra, használt ruhára, nedvszívó anyagokra, amelyeket a beteg állatok alá tehetnek. Szívesen fogadják itt az állatkedvelő önkénteseket is, szombatonként ugyanis a menhely mentorprogramja keretében a jelentkezők megsétáltathatják a kutyákat. Ez tehermentesítés az itt dolgozóknak, elősegíti a kutyák szocializációját és egy élmény jelent azoknak, akik bár szeretik az állatokat, nem engedhetik meg maguknak az otthoni ebtartást. Ilyen alkalom lesz a kutyakarácsony is.

„Ilyenkor jóval nagyobb számban jönnek ki az érdeklődők. Fogadjuk az ajándékokat, amivel az alapítványt támogatják, hogy a kutyáknak még jobb körülményeket tudnak biztosítani. Bízunk benne, hogy minél többen beleszeretnek ilyenkor a kutyákba és hazavisznek előbb-utóbb belőlük” – nyilatkozta az alapítványi titkár.

A kutyakarácsonyt december 27-én rendezik meg a menhelyen, amely a Kisfái 211- es szám alatt található.

KTV Riportja

 
  

Támogatóink-Partnereink

 EXPODOM

Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu