Megmenekült a másfél hónapja kóborló Csillag...
 


Őrszolgálatunk nem adta fel!
Összefogással megmenekült a másfél hónapja kóborló Csillag!
Őrszolgálatunk dec, 27-én kapta a hírt és kértek segítséget tőlünk, miszerint egy nagyon szép , de csont sovány kutya céltalanul barangol már több mint másfél hónapja Makó és Maroslele közötti kietlen pusztában, valószínű kölykei is vannak......

Kaptunk egy fotót is ami borzalmas látvány volt nekünk is mint állatvédőknek, pedig mi napi szinten sajnos a megkínzott, kóbor állatokat mentjük. Látszott a fotón is, a kutyának kölykei vannak és nagyon beteg, kórosan sovány...

Azonnal felhívást tettünk közzé a facebookon, kértük segítsenek a Makón és környékén élő állatvédők. Segítséget nem kaptunk, viszont kommenteket igen, mint ilyenkor szokott, melyben leírták, hogy ők már többször próbálták befogni ezt a kutyát de nem sikerült...feladták! Az elmondottak alapján segítségre nem hagyatkozhattunk, így 27-én délután elindultunk Kecskemétről Makó illetve Maroslele irányába, annál is inkább mivel láttuk anyakutya és tudtuk vannak kicsinyei is valószínűleg.... Több órás keresés, izgalom de sajnos semmi. A helyiek elmondták ők mindennap latjak, de kiszámíthatatlan.. Aznap még a nyomát sem láttuk merre is lehet. Késő este csalódottan értünk haza.

28-án délután egy kedves házaspár felhívott Deszkről azzal, hogy Ők szívesen eljönnek velünk keresni szerencsétlen állatot, mert őket sem hagyja nyugodni a gondolat..meg is fagyhatnak szerencsétlen állatok.

Így is történt újra autóba ültünk és Kecskemétről ismét elindultunk bízva abban, hogy megtaláljuk a családot és biztonságba tudjuk helyezni őket. Neki indultunk a pusztának újra, hidegben, ködben. Lámpákkal kerestük, nagy területet bejártunk, de hiába Ismét újabb csalódás, álmatlan éjszaka (mi lehet a kutyussal, hol tudja meghúzni magát a kicsikkel )

30-án reggel a felhívásunkra jelentkezett egy nagyon kedves Hölgy Piliscsabáról, hogy indulnak 2 autóval 5-en és egy négylábú kedvenccel, elkezdik keresni ők is a kutyacsaládot. A Deszki házaspár is csatlakozott , így már népes kis csapatunk kereste a szalmakazalban a tűt! ÉS MEGLETTEK Egy összedőlt házban volt, a régi iskola után nem sokkal a tanyáknál. Már teljesen elveszítettünk a reményt és indultunk volna haza, mikor megláttunk, hogy jön felénk a romokból...Annyira örültünk, hogy félelme ellenére kimert jönni hozzánk, különben nem találtuk volna meg. Valószínű baj van a kölykeivel, ha kéri az emberek segítségét, gondoltuk!.

Utána arra indultak meg a srácok keresni a kicsinyeket is, és az égieknek köszönhetően, meg is lettek... 5 gyönyörű kiskutyus

Nagy öröm volt ez mindannyiunknak, hiszen ekkor már tudtuk nagy baj nem lehet. Megetettük a mamát és autóba tettük őket. Öt kicsi volt, de sajnos már egy nem élt, a négy baba viszont gyönyörű, és élénk volt. Elindultunk velük Kecskemétre és biztonságba helyeztük őket.

 
 
 
 

Bővebben
 


31-én reggel örömmel tapasztaltuk, hogy békésen aludt a mamakutya a picikkel. Autóba tettük őket és állatorvoshoz siettünk velük. Csillag sajnos a hátsólábát nem teszi le, gondoltuk biztosan történt vele valami..elütötték...bántották... Az állatorvos a vizsgálat után elmondta, hogy nagy trauma érhette szerencsétlen kutyát, medencecsontja több helyen el van törve ami nem mostani keletű sérülés, lehet....azóta kóborolhat.. Sajnos tele bolhával:( 13.3kg a súlya ). Műtétre lesz szüksége Csillagnak, de addig sajnos nem kerülhet rá sor még a picik szopnak. A picit egészségesek, 4-6 hetes körüliek. Elkezdtük etetni a piciket, hogy minél kevesebbet szopjanak, ezzel is kíméljük a mamakutyát. 2 hét múlva visszük vissza az állatorvoshoz Csillagot, röntgen, vérvétel, akkor lesz pontos diagnózis. Addig szeretgetjük, etetjük, hogy erősödjön! A fotók mindent elmondanak!

 
 
 
 

Bővebben
 


Itt szeretném megjegyezni, hogy az állatszeretet és az állatvédelem azzal nem ér véget, hogy bejelentünk egy állatot rossz tartás, kóborlás miatt ...azt gondoljuk megtettünk mindent amit lehetett. Aki igazi állatszerető és állatvédő aktívan részt vesz az állat további sorsának alakításában védelmében. Nem elég egy állatmentési posztot lájkolgatni, tenni is kell annak érdekében, hogy az adott eset megoldódjon. Ezúton is szeretnénk megköszönni lelkes kis csapatunknak a segítséget és az önzetlen állatszeretetet. Buda Tímeának és kis csapatának akik több mint 250 km-t tettek meg azért, hogy megmeneküljön a kutyacsalád. Kiss-Hanzsa Eugéniának és párjának akik 2-szer fagytak össze , csak a család meglegyen. Kanalas Krisztiánnak aki nagy szerepet vállalt az összefogásban és egy éjszakát kereste Csillagot és picinyeit. Példaértékű összefogassál megmentettünk egy kutyacsaládot a biztos haláltól ! Történetüket nyomon követhetik a facabookon, folyamatosan láthatjátok a picik fejlődését , reméljük az anyakutya Csillag gyógyulását is.

Happy and !

Támogatni szeretnétek a családot hívjátok infóért a 0620 4769693-as telefonszámot.

Köszönjük!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

2016 01 11

Örömmel tudatjuk mindenkivel jól vannak mentett kutyusok.

Csillag 1,5 kg-ot hízott az eltel idő alatt, a kicsiknél is 1 kg körüli a súlygyarapodás.

 
 
 
 

Bővebben
 


 
  

Támogatóink-Partnereink

 EXPODOM

Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu