Kardigán története
 


Vágyakozás egy új családba

Az első kérdése mindenkinek a következő lehet: „Honnan jött ez a név?” Hallottunk már Zokniról, Mellényről, de ezek a nevek az adott kutyusokat díszítő színek miatt alakultak ki. Sajnos mi okkal adtuk ezt a nevet a kis tacskónak.

Kardigánt 2012. február 9-én találták meg a Menhely az Állatokért Alapítvány ebrendész kollégái. Egy nagyon aranyos, csíkos kis kardigánt viselt. Nem kifejezetten kutyaruha volt, de majdhogynem tökéletesen passzolt rá. Olyan aranyosan sétálgatott, biztosak voltunk benne, hogy a gazdi jelentkezni fog érte. Teltek-múltak a napok, de senki nem hiányolta otthonából. Nem értettük a dolgot, egy ruhás kutyus és mégsem keresik? A helyszínre még plakátot is vittek ki a kollégák, hátha valaki felismeri, de semmi. Úgy gondoljuk, a gazda számára valamilyen okból kifolyólag teherré vált, és útnak eresztése előtt egy kis ruhácskát adott rá, ami talán megvédi a téli hideg elől. Hát innen a kutyus neve: Kardigán.

Ő egy nagyon kedves, barátságos, kis termetű tacskó jellegű szuka kutyus. Többi társával él, akikkel nagyon jól kijön. Termete miatt ajánljuk benti tartásra is, de azt se bánná, ha kint kellene tölteni napjait az udvaron, csak sűrűn foglalkozzanak vele. Akár gyerekek mellé, akár idősebbek mellé kerül, kiváló társ válhat belőle, és ruhácskára se lesz szüksége, ha érzi a szerető család melegséget árasztó gondoskodását.

További képek és információ: http://menhely.eu/?r=30&kid=1543&page=5

Érdeklődni: Menhely az Állatokért Alapítvány, www.menhely.eu, info@menhely.eu, 70/33-19-333

Kardigán állapota javult jelenleg ideiglenes gazdinál van, aki lelkiismeretesen és szeretettel gondozza!

 
 
 
 

Bővebben
 


Kardigánnak olyan szerető örökbefogadó gazdit keresünk aki sokat tud a kutyussal foglalkozni.Fájós lába miatt elsősorban lakásban tartása előnyös.

 
  

Támogatóink-Partnereink

 EXPODOM

Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu