Állatvédelmi Őrszolgálatunk a NEBIH és a Kecskeméti Rendőrfőkapitányság állatvédelmi razziát tartott Kecskeméten és vonzás körzetében!
 


Az elmúlt napokban ellenőriztük a körzetünkben élő állatok tartásási körülményeit.

Az elmúlt napokban a Menhely az állatokért alapítvány a NEBIH és a Kecskeméti Rendőrfőkapitányság közös összefogásban állatvédelmi razziát tartott Kecskeméten és a vonzás körzetében lévő tanyákon.
Több rendellenességet , hiányosságot találtunk.

Figyelmeztetésben részesültek a gazdák , majd egy későbbi időpontban újra ellenőrizzük , hogy a hiányok pótlása megtörtént e. Sajnos még mindig a legtöbb hiányosság a chip és az oltások terén van. Gazdákkal próbáltuk megértetni a chip és az oltások szerepét,hiszen kedvenceik védelmét szolgálja mindkettő.

Hiányosságokat tapasztaltunk az állatok ellátása terén is, mely vonatkozik az élelmezésre és a helyre ahol élnek. Sok helyen a betongyűrű és a vashordó ad menedéket a kutyáknak a hide és az eső ellen. A lehető legrosszabb választás hiszen télen hidegek nyáron pedig melegek. Ezen kívül a törvény előírja , hogy kutyákat tilos betongyűrűben és vashordóban tartani. Még mindig nagyon sok kutya él láncon és nem megfelelő a lánc hossza.

Kistestű kutya láncon nem tartható , ha még is láncon van a lánc mérete 4m-nél hosszabb kell hogy legyen. Közepes testű ebeknél 6m nagytestű kutyáknál 8m.

Akciónk sikeresnek mondható , állatkínzást vagy kórosan sovány állatokat nem találtunk.

Ellenőrzés alakalmával készült fotók!

 
 
 
 

Bővebben
 


Ha Önök tudnak olyan helyről ahol állatkínzás folyik vagy nem megfelelően vannak tartva az állatok, kérjük írják meg nekünk az orszolgalat@menhely.eu e-mail címre vagy telefonon is jelezhetik a 0620 476 9693.

Ne menjenek úgy a szenvedő állat mellett mintha nem is látnák, ne hagyják őket magukra!

 
  

Támogatóink-Partnereink

 Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu